Voor € 25,-- per jaar kun je lid worden van Hi5spirit als je dat wilt.
Als lid kun je kosteloos aan alles meedoen, maar ... je kunt ook meedoen zónder lid te worden. Dan betaal je per activiteit een eigen bijdrage.
Info daarover vind je ook op www.hi5spirit.nl
 
Ben je tussen de 12 en 16 jaar en lijkt het je wat?
Ga dan snel naar www.hi5spirit.nl en meld je aan



Jaarprogramma 2017-2018
                                                     www.hi5spirit.nl
Opening bij JumpCity!
zondag 29 oktober 2017 – leden gratis/niet-leden €7,50
                                                                                             
We springen “Free jumping” het nieuwe seizoen van Hi5spirit in. Leef je uit in dit mega coole trampolinepark en leer de leukste tricks. Free jumping betekent fun, sport en spanning. Free jumping is HIP!
 
DiaconAction & Midgard
zondag 26  november 2017 – geen eigen bijdrage
We gaan een dagje helpen in Midgard, o.a. in de tuin. Midgard is een woon- en werkgemeenschap in Tuitjenhorn waar o.a. jongeren met een verstandelijke beperking wonen, naar school gaan en werken. In ruil voor onze hulp zorgen de bewoners voor een heerlijke lunch en laten zij van alles zien en horen over hun bijzondere leefgemeenschap.
 
Kerstdiner in Kloosterhof
vrijdagavond 22 december 2017 - leden gratis/niet-leden €10
We nodigen alle tieners uit voor het meest sfeervolle kerstfeest van 2017. Dit jaar gehouden in Kloosterhof in Langedijk! De geboorte van Jezus is een feest! Hij heeft – ook nu nog steeds - een belangrijke boodschap voor ons. Een goede reden dus om elk jaar het kerstfeest te vieren. Ontmoet elkaar in een warme kerstsfeer en geniet van een heerlijk kerstdiner georga­ni­seerd door Hi5spirit (samen met Rondom de Jeugd).
 
Filmspecial
vrijdagavond 19 januari 2018 - leden gratis/niet-leden €5,00
Hi5spirit heeft weer een aantal mooie films uitgezocht, waaruit jullie een keuze gaan maken. Meeste stemmen gelden!
En … wie weet is er wel tijd voor een tweede J.
 
Handletteren (modern monnikenwerk)
zondagmiddag 11 februari 2018 - leden gratis/niet-leden €5,00
Monniken schreven vroeger de mooiste boeken met de hand! Prachtig versierde letters, mooie illustraties…  Hoe ging het schrijfproces in z’n werk? Waar werd op geschreven? Hoe losten ze het op als ze een foutje
maakten, of een zin vergaten op zo’n mooi geschreven bladzijde? Pastor Tilma (regio Schagen) vertelt erover en laat het ons zien. Daarna gaan we zelf aan de slag met het moderne schrijven: Handletteren. Daarbij ‘teken’ je een tekst in allerlei mooie letters en met mooie versieringen. Je ziet het veel op verpakkingen, in reclames en tijdschriften. Onze eigen mooie versierde bladzijde wordt verstevigd, zodat iedereen zijn tekstbordje mee kan nemen.
                                                                                  
Sirkelslag Young vrijdagavond 9 maart 2018 – geen eigen bijdrage
Sirkelslag behoeft eigenlijk geen uitleg meer. Al sinds jaren doet Hi5spirit
mee met dit superleuke en spannende spel! Meer dan 600 groepen doen er
landelijk mee en alle vormelingen van de regio worden er voor uitgenodigd. Ga je samen met ons de uitdaging weer aan?!
 
Zonder Pasen geen Kerk!
donderdag 29 maart 2018 – geen eigen bijdrage
Vorig jaar hebben we aandacht gehad voor de Paaswake. Dit jaar zoomen we in op Witte Donderdag. Wat is er zo bijzonder aan die dag? We maken een Witte Donderdagviering mee.
Wie dat wil kan The Passion kijken en 15+jongeren mogen de hele nacht samen waken, waarbij elk uur wordt afgewisseld met een lied, een tekst, een verhaal, een meditatie, een gebed e.d. De volgende ochtend sluiten we om 7.00 uur af met een gezamenlijk ontbijt. Slaapzak mee (voor als je het misschien tóch niet vol kunt houden).
hippie happy party.jpg
Geloof, Hoop & Liefde
zondag 8 april 2018 – geen eigen bijdrage
Hi5spirit organiseert (samen met YoungSeven) een spetterende dag rond “Geloof, Hoop & Liefde”. Inhoudelijke verdieping, creativiteit en sportiviteit wisselen elkaar af.
Eén ding weten we al: het wordt genieten! Alle tieners van ons bisdom worden ervoor uitgenodigd, dus een spektakel wordt het zeker.
 
Hippie Happy feestje
datum: www.hi5spirit.nl - leden gratis/niet-leden €12,50
Zoals elk jaar hebben we een gezellig zomerfestijn,
maar wat we gaan doen … dat blijft nog even geheim!
 
Taizéreis 2018
za. 21 t/m zo. 29 juli 2018
Alle Hi5spirit-jongeren (15+) worden uitgenodigd om mee te gaan naar Taizé (Frankrijk) in de eerste week van de zomervakantie 2018. In september ontvang je een uitnodiging om – samen met je ouders/verzorgers – naar de informatiebijeenkomst hierover te komen.
Doen hoor! Het wordt de leukste week ooit J!!!
                                                                                                         
           
Zomerfeest 2017
 
Het afgelopen seizoen hebben meer dan 35 tieners uit onze regio de weg gevonden naar Hi5spirit. Hi5spirit heeft daarmee in 5 jaar (plus een jaar intensieve voorbereiding) haar sporen wel verdiend als regionale, kerkelijke tienergroep! Niet in de laatste plaats door de enorme inzet van de vrijwillige stuurgroepleden van deze afgelopen jaren. Samen proberen we tieners van onze regio op een leuke, zinvolle wijze een relatie met ons geloof en onze Kerk te laten ervaren. Zonder de inzet van de stuurgroepleden was dit niet gelukt. Vandaar dat ik hen daar – mede namens onze Kerk - van harte voor wil bedanken op deze plaats!
Met een – letterlijk - spetterend zomerfeest sloot Hi5spirit zondag 9 juli het seizoen af. Tijdens een mooie kanotocht door Het Maalwater in Heiloo maakten vele tieners enthousiast kennis met kanoën. Een hilarisch moment toen één van de begeleiders al binnen 20 m. omsloeg, omdat hij tijdens een onschuldige plaagactie zijn balans verloor. Tja, een kano is gevoelig voor balans en daar kom je soms alleen achter door een nat pak. Met zo’n grote groep kanoën is daarom ook niet zonder risico. Het is belangrijk dat iedereen kan zwemmen, maar dan nog kan er iets mis gaan. Vandaar dat we flink wat begeleiders hadden ingezet, waaronder twee met een EHBO-bevoegdheid. Het was leuk om te ervaren, dat een aantal jongeren van de regionale, kerkelijke 16+groep Wake up!!! together enthousiast bereid waren om hierbij te helpen, alsmede een aantal ouders. Onderweg moest de groep drie keer ‘klunen’(wat betekende:  alle kano’s uit het water).
Halverwege de tocht werd de groep opgewacht met een krentenbol en een pakje appelsap. Dat ging er gretig in na zoveel inspanning! Na zo’n 2 uur kanoën eindigden de meesten alsnog in het water om af te koelen van het hete zomerweer door even lekker te zwemmen.
Van Kanoverhuur Het Maalwater mochten we gebruik maken van hun weiland (pal naast het zwemwater) om te spelen, te chillen en te barbecueën. Ook boden zij een plek voor de jongeren om zich om te kleden en gebruik te maken van het toilet. Ze waren enorm behulpzaam! Helaas vond de de door ons ingeplande eucharistieviering geen doorgang, omdat de pastoor ons begin van de middag liet weten dat het hem door omstandigheden helaas niet ging lukken. Dat vonden we heel jammer, maar de sfeer van de middag leed er gelukkig niet onder.
                                                                                             
Om 19.30 uur was het tijd om af te sluiten. Het activiteitenprogramma voor 2017-2018 werd uitgedeeld en terwijl de jongeren dat enthousiast bestudeerden, toog iedereen huiswaarts. Na de zomer verwachten we elkaar weer enthousiast terug te zien.
 
Hi5spirit wenst iedereen een goede zomer toe!
 
Karin Blaauw