Voor € 25,-- per jaar kun je lid worden van Hi5spirit als je dat wilt.
Als lid kun je kosteloos aan alles meedoen, maar ... je kunt ook meedoen zónder lid te worden. Dan betaal je per activiteit een eigen bijdrage.
Info daarover vind je ook op www.hi5spirit.nl
 
Ben je tussen de 12 en 16 jaar en lijkt het je wat?
Ga dan snel naar www.hi5spirit.nl en meld je aanJaarprogramma 2017-2018
                                                  
 
DiaconAction & Midgard
zondag 26  november 2017 – geen eigen bijdrage
We gaan een dagje helpen in Midgard, o.a. in de tuin. Midgard is een woon- en werkgemeenschap in Tuitjenhorn waar o.a. jongeren met een verstandelijke beperking wonen, naar school gaan en werken. In ruil voor onze hulp zorgen de bewoners voor een heerlijke lunch en laten zij van alles zien en horen over hun bijzondere leefgemeenschap.
 
Kerstdiner in Kloosterhof
vrijdagavond 22 december 2017 - leden gratis/niet-leden €10
We nodigen alle tieners uit voor het meest sfeervolle kerstfeest van 2017. Dit jaar gehouden in Kloosterhof in Langedijk! De geboorte van Jezus is een feest! Hij heeft – ook nu nog steeds - een belangrijke boodschap voor ons. Een goede reden dus om elk jaar het kerstfeest te vieren. Ontmoet elkaar in een warme kerstsfeer en geniet van een heerlijk kerstdiner georga­ni­seerd door Hi5spirit (samen met Rondom de Jeugd).
 
Filmspecial
vrijdagavond 19 januari 2018 - leden gratis/niet-leden €5,00
Hi5spirit heeft weer een aantal mooie films uitgezocht, waaruit jullie een keuze gaan maken. Meeste stemmen gelden!
En … wie weet is er wel tijd voor een tweede J.
 
Handletteren (modern monnikenwerk)
zondagmiddag 11 februari 2018 - leden gratis/niet-leden €5,00
Monniken schreven vroeger de mooiste boeken met de hand! Prachtig versierde letters, mooie illustraties…  Hoe ging het schrijfproces in z’n werk? Waar werd op geschreven? Hoe losten ze het op als ze een foutje
maakten, of een zin vergaten op zo’n mooi geschreven bladzijde? Pastor Tilma (regio Schagen) vertelt erover en laat het ons zien. Daarna gaan we zelf aan de slag met het moderne schrijven: Handletteren. Daarbij ‘teken’ je een tekst in allerlei mooie letters en met mooie versieringen. Je ziet het veel op verpakkingen, in reclames en tijdschriften. Onze eigen mooie versierde bladzijde wordt verstevigd, zodat iedereen zijn tekstbordje mee kan nemen.
                                                                                  
Sirkelslag Young vrijdagavond 9 maart 2018 – geen eigen bijdrage
Sirkelslag behoeft eigenlijk geen uitleg meer. Al sinds jaren doet Hi5spirit
mee met dit superleuke en spannende spel! Meer dan 600 groepen doen er
landelijk mee en alle vormelingen van de regio worden er voor uitgenodigd. Ga je samen met ons de uitdaging weer aan?!
 
Zonder Pasen geen Kerk!
donderdag 29 maart 2018 – geen eigen bijdrage
Vorig jaar hebben we aandacht gehad voor de Paaswake. Dit jaar zoomen we in op Witte Donderdag. Wat is er zo bijzonder aan die dag? We maken een Witte Donderdagviering mee.
Wie dat wil kan The Passion kijken en 15+jongeren mogen de hele nacht samen waken, waarbij elk uur wordt afgewisseld met een lied, een tekst, een verhaal, een meditatie, een gebed e.d. De volgende ochtend sluiten we om 7.00 uur af met een gezamenlijk ontbijt. Slaapzak mee (voor als je het misschien tóch niet vol kunt houden).
hippie happy party.jpg
Geloof, Hoop & Liefde
zondag 8 april 2018 – geen eigen bijdrage
Hi5spirit organiseert (samen met YoungSeven) een spetterende dag rond “Geloof, Hoop & Liefde”. Inhoudelijke verdieping, creativiteit en sportiviteit wisselen elkaar af.
Eén ding weten we al: het wordt genieten! Alle tieners van ons bisdom worden ervoor uitgenodigd, dus een spektakel wordt het zeker.
 
Hippie Happy feestje
datum: www.hi5spirit.nl - leden gratis/niet-leden €12,50
Zoals elk jaar hebben we een gezellig zomerfestijn,
maar wat we gaan doen … dat blijft nog even geheim!
 
Taizéreis 2018
za. 21 t/m zo. 29 juli 2018
Alle Hi5spirit-jongeren (15+) worden uitgenodigd om mee te gaan naar Taizé (Frankrijk) in de eerste week van de zomervakantie 2018. In september ontvang je een uitnodiging om – samen met je ouders/verzorgers – naar de informatiebijeenkomst hierover te komen.
Doen hoor! Het wordt de leukste week ooit J!!!
                                                                                                         
           
Kerstdiner in Kloosterhof
22 DECEMBER
We nodigen alle tieners uit voor het meest sfeervolle kerstfeest van 2017. Dit jaar gehouden in Kloosterhof in Langedijk! De geboorte van Jezus is een feest! Hij heeft – ook nu nog steeds – een belangrijke boodschap voor ons. Een goede reden dus om elk jaar het kerstfeest te vieren. Ontmoet elkaar in een warme kerstsfeer en geniet van een heerlijk kerstdiner georga¬ni¬seerd door Hi5spirit (samen met Rondom de Jeugd).
 
Gratis voor leden, niet-leden betalen een eigen bijdrage van € 10
Voor vragen en algemene informatie over Hi5spirit kun je contact opnemen met:
Karin Blaauw ( karinblaauw@hetnet.nl )
 
 Openingsactiviteit: JumpCity
 
Het is zondag 31 oktober en wintertijd! Dat geeft ons als leden van Hi5spirit fijn extra tijd voor de opening van het nieuwe seizoen. Dit is het zesde seizoen van Hi5spirit en we starten nu al met 36 leden! In het eerste seizoen begonnen we met 6 leden, dus we zijn blij met de mooie groei.

Om 11.45 uur worden we ontvangen in Kloosterhof in Noord-Scharwoude. Iedereen krijgt een sticker met zijn/haar naam erop, zodat de nieuwe leden ook snel bekend worden bij de bestaande leden en andersom. Karin heet ons van harte welkom en de stuurgroep stelt zich voor, inclusief pastoor Bruno van Langedijk. Hierna spelen we een kennismakingsspel: “over de streep”. Marianne stelt vragen aan de groep (bijv: “zit je op school in Alkmaar?”) en als dit op jou van toepassing is ga je over de streep. Zo leren de bestaande leden en de nieuwe leden elkaar alvast een beetje beter kennen. Een lid komt bij een vraag als enige over de streep (geen broers of zussen).                                   
Hier heeft ze zichtbaar moeite mee, maar we nemen haar snel en hartverwarmend weer op in de groep; dat is Hi5spirit!
Om elkaar nog beter te leren kennen volgt het Spel-Carrousel. Het eerste spel is “Toren bouwen” met blokjes van Kapla. Dit is superspannend, want we gaan voor de hoogste toren. Uiteindelijk behalen de echte strebers een hoogte van 175 cm! De meeste lol volgt na de laatste groep als de torens om mogen. Het is mooi om te zien hoe nieuwe en bestaande leden met elkaar samenwerken en elkaar helpen en veel lol hebben met elkaar.
De tweede activiteit is het vullen van een schilderdoek. Na elkaar moeten de  groepen verder werken met het kunstwerk van de vorige groep. Uiteindelijk ontstaat met vereende creativiteit een prachtig kunstwerk met: Hi5: that’s the Spirit.
Na deze kunstige uitspattingen volgt hersenwerk waarbij de deelnemers zoveel mogelijk woorden met de letters van het woord “geloven” moeten maken. Het is ongelofelijk hoeveel woorden ze hiervan met elkaar kunnen maken. Met kokende hersentjes komt de winnende groep met 63 woorden in 15 minuten.
De vierde activiteit is de inwendige versterking. De groep versiert en verorbert cakejes en geniet samen van een heerlijk maal van sandwiches, krentenbolletjes, etc.
Daarna snel op onze fietsen om met de hele groep naar JumpCity te rijden. De lange sliert fietsers toont de flinke groep die we vormen. Als grote groep hebben we de ruimte met trampolines helemaal voor onszelf. De twee begeleiders van JumpCity helpen ons om salto’s voorover én achterover te maken. Ook hier is het mooi om te zien hoe we elkaar helpen en steunen en motiveren. Het is supergaaf en na een uur springen en buitelen genieten we heel erg van een heerlijk patatje met snack en drinken.
Na deze prachtige openingsactiviteit gaan we terug naar Kloosterhof. Hier worden we getrakteerd op een ijsje en wordt het programma van dit seizoen gepresenteerd. De meesten van ons schrijven zich in voor bijna alle activiteiten. We hebben er echt weer zin in.


We besluiten de dag in een opgekrulde rij rond om elkaar zittend op de grond op volgorde van leeftijd. Hier voelen we heel sterk dat we er allemaal mogen zijn en dat we er voor elkaar zijn. Karin spreekt een gebed uit en deelt na afloop een beeldje uit van een handje met een parel, als symbool van de parel die wij zijn in God’s hand.
Met deze warme gedachte gaan we blij en voldaan naar huis en we kijken uit naar de eerstvolgende activiteit: DiaconAction in Midgard.
                                  
Ben je 12-18 jaar en lijkt het je leuk om ook mee te doen met Hi5spirit?
Dan kun je je aanmelden via onze website www.hi5spirit.nl