Wake up!!! together  (regionale 16+ jongerengroep)Wake up!!! together             Zomerfeest
 
Opnieuw een fijne middag met de jongeren van Wake up in het Julianaklooster in Heiloo. Het thema van de middag was gezond voedsel voor lichaam en geest in het kader van het jaarthema Bron van Leven. We startten met heerlijke, gezonde taarten J en iedereen had lekkere, vaak ook heel gezonde hapjes meegenomen voor het potluck-buffet aan het eind van de middag. Agnes, de keukenprinses van het klooster, hielp ons weer geweldig om alles op tijd klaar te hebben en op te ruimen. Superfijn! Maar voor we gingen eten stonden er eerst nog een paar andere dingen op ons programma. Zo besteedden we aandacht aan wat er dagelijks allemaal aan ongezond geestelijk voedsel door ons moet worden verwerkt, denk bijv. aan: tv, reclames, journaal, krantenberichten, gewelddadige games, huiselijk geweld, grof taalgebruik, noem maar op. We denken vaak dat het lezen, zien en aanhoren daarvan ons geen kwaad doet, maar net zoals gewoon voedsel zijn weg vindt in het lichaam, waardoor we worden gevormd van een babylichaam naar een volwassen lichaam, zo worden we ook gevormd door het geestelijk voedsel dat we –                                      
bewust of onbewust - tot ons nemen. Uiteindelijk weten we niet precies wat die ene maaltijd van jaren geleden aan onze fysieke vorming heeft bijgedragen, maar al het voedsel samen heeft ons gevormd – zowel fysiek als geestelijk – tot de mens die we nu zijn. Vandaar dat we ook spraken over mogelijkheden die we zélf hebben, om onze vorming op een positieve manier te beïnvloeden. Daarop aansluitend hadden we aandacht voor de woestijnvaders, die meer dan 1700 jaar geleden als eersten in de christelijke geschiedenis de afzondering kozen om zich volledig te wijden aan de navolging van Jezus Christus. Zij begrepen dat de invloeden van de maatschappij daar enorm van konden afleiden en zochten het kluizenaarschap op, waar uiteindelijk de kloosters uit zijn ontstaan. We vroegen ons af, of dat alleen iets was van een ver verleden of dat wij daar nu ook nog iets van kunnen leren. Dat laatste werd algemeen bevestigd, maar we stonden niet meteen te springen om het klooster in te gaan, dus zochten we naar manieren die beter toegankelijk zijn voor ons. Het werd een mooi, open en inhoudelijk gesprek. Na een korte pauze stond er een dansworkshop op het programma, gegeven door dé danslerares van Rachel Dansstudio Heerhugowaard. Daarvoor maakten we een reisje door de wereld, van Iran en Azerbeidzjan via India naar Turkije, waarbij we ons lieten inspireren door hun muziek en dans. Een heerlijk actief en vrolijk dansuur waarin de groep ook écht als groep samenwerkte (een impressie is – binnenkort - te zien op Facebook Wake up together). Ter afsluiting aten we samen heerlijk van het potluck-buffet, wensten elkaar een mooie zomer toe en hopen elkaar in september allemaal weer te zien!
 
Karin Blaauw
170626
 

Tienerkamp Breakout - Meld je nu aan!
Let’s Move! • 3 t/m 7 augustus • Julianaklooster Heiloo
Al eerder verscheen hier er een bericht over het tienerkamp van Jong Bisdom Haarlem-Amsterdam en het Heiligdom Heiloo. Komende zomer van 3 t/m 7 augustus is het weer zover.
Video
We hebben een korte video gemaakt met een impressie van het kamp. Bekijk hem gerust even en meld je aan.
U kunt uw tieners aanmelden via zusters@olvternood.nl. Vermeld bij het aanmelden voor- en achternaam, geboortedatum en zijn of haar e-mailadres.
Info
Bisdom Haarlem-Amsterdam organiseert in 2017 een tienerkamp voor tieners van 12 t/m 15 jaar. Het kamp zal plaatsvinden van donderdag 3 t/m maandag 7 augustus op het heiligdom in Heiloo. Vijf dagen lang met ruim 35 tieners op kamp. Leer nieuwe vrienden kennen, stel je vragen over het geloof en neem deel aan een actief en geweldig programma in en om het heiligdom.
Je gaat samen met leeftijdsgenoten en vrienden een onvergetelijke tijd te beleven. Een programma vol sport en spel, de natuur in, een speciale activiteit, een bonte avond en nog veel meer. Dit kamp nemen we in het bijzonder we tijd voor en met God. Kom in beweging en ga op weg met Hem! Vind jouw eigen unieke talenten en stel je vragen aan God, het geloof en de kerk!
Nieuw!
Ben je al vaker geweest en wil je een extra stap zetten en meer uit jezelf en het geloof halen? Geef je op met het codewoord: ‘moving on’!
 
Vragen
Neem voor vragen over het tienerkamp contact op met Matthijs Jansen van het jongerenpastoraat.
Tel: 023-5112635
Mail: m.jansen@bisdomhaarlem-amsterdam.nl
Details:
wat: Tienerkamp Breakout
waar: Juliana Klooster Heiloo
wie: 12 t/m 15 jaar
wanneer: 3 t/m 7 augustus
prijs: € 85
aanmelden: Zusters@olvternood.nl
072-7370085
organisatie: Heiligdom Onze lieve vrouw ter Nood
Blauwe Zusters Jong bisdom Haarlem